21.8.09

ΣΤΙΓΜΟΓΡΑΦΙΑ ΠΛΑΝΗΤΗ-----Είμαι ένα ζωγραφισμένο κορίτσι σε μια σκηνή ζωής, το φάντασμα των πραγματικών παιδιών που πια δεν υπάρχουν στην εγκαταλειμμένη πόλη Pripyat, στη Ζώνη Ερήμωσης 30 χλμ. (19 μίλια) από το Τσέρνομπιλ.


-->
Είμαι ένα ζωγραφισμένο κορίτσι σε μια σκηνή ζωής, το φάντασμα των πραγματικών παιδιών που πια δεν υπάρχουν στην εγκαταλειμμένη πόλη Pripyat, στη Ζώνη Ερήμωσης
30 χλμ. (19 μίλια) από το Τσέρνομπιλ.
Είμαι γυναίκα της Ινδίας και θρηνώ το θάνατο δικού μου από το τσουνάμι στην Tamil Nadu…κι είμαι σαν υφάσματα στην άμμο.
Είμαι ένα προσφυγάκι του Αφγανισταν στο στρατόπεδο προσφύγων Unhcr Kili Faizu στο Chaman του Πακιστάν και βλέπω με δέος και τρόμο τα αεριωθούμενα πολεμικά αεροπλάνα, αυτά που κάποιοι πάνε και τα χειροκροτούν στις παρελάσεις γιατί δεν τα έχουν ακούσει ποτέ…
Είμαι ένα χέρι που στάζει αίμα κρατώντας ένα χαρτοφύλακα μπροστά από τα ΜΑΤ στις 9 Δεκεμβρίου του 2008 στην Αθήνα. Εκατοντάδες σαν κι εμένα συγκρουστήκαμε με την Ενστολη Τάξη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από μπάτσο και γιατί έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής μας για την κοινοβουλευτική αντιπροσώπευσή μας στη Βουλή από πολιτικούς απλώς διαχειριστές και το χειρότερο αργυρώνητους.Λίστα  με  κουκκίδες.
Είμαι μια μάνα του Νίγηρα της πολύπαθης Αφρικής και ταϊζω το μικρό μου σε καταυλισμό του Ερυθρού Σταυρού στο Tahoua κι αποκαλύπτω πού βρίσκεται σήμερα η Παναγία για να έρθουν να προσευχηθούν οι χριστιανοί.
Είμαι παπούτσι αθώου θύματος στη βομβιστική επίθεση στην παραλία Kuta στο Μπαλί το 2006 κι η μοναξιά μου στα ερείπια δίνει με ακρίβεια την τραγωδία, περισσότερο από μια σκηνή με αίμα.