15.3.10

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΛΑΜΠΡΟΥ ΦΟΥΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εμπρησμοί πολυτελείας
Τουλάχιστον 33 πολυτελή και κρατικά αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι τελευταίες επιθέσεις συνέβησαν το Σάββατο τα ξημερώματα και ήταν «αφιερωμένες» στον Λάμπρο Φούντα.

Το μπαράζ εμπρησμών σημειώθηκε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Τρία αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ άλλα δέκα υπέστησαν ζημιές. Οι άγνωστοι δράστες έριξαν σε σταθμευμένα οχήματα στις περιοχές του κέντρου, της Ανάληψης, της Άνω Πόλης και της Νεάπολης εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια τα πυρπόλησαν. Σε όλες τις περιπτώσεις εκλήθη η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία επενέβη άμεσα, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα οχήματα ή κτίρια. Την ανάληψη της ευθύνης ανέλαβε άγνωστη ομάδα στο δικτυακό τόπο indymedia. Το κείμενο, που είχε τίτλο «Για τον Λάμπρο - εμπρηστικό μπαράζ Θεσσαλονίκη» και προμήνυε και νέες επιθέσεις, ανέφερε: «Για τον αντάρτη Λάμπρο Φούντα που έπεσε νεκρός από εχθρικές σφαίρες. Μία αντανακλαστική κίνηση-δείγμα της οργής μας από το άκουσμα της είδησης της δολοφονίας. Χθες ξημερώματα βρέθηκαν στο διάβα μας και καταστράφηκαν πολυτελή και κρατικά οχήματα και ένα σεκιουριτάδικο σε πολλές διαφορετικές περιοχές της πόλης. Αυτά για την ώρα…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Ο 35χρονος βιολόγος Λάμπρος Φούντας έπεσε νεκρός ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στη Δάφνη. Η αστυνομία ερευνά, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, την πιθανή ανάμιξη του 35χρονου αναρχικού σε τρομοκρατικές οργανώσεις και αντάρτικο πόλεων.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ Το φαινόμενο της καταστροφής αυτοκινήτων έγινε πιο έντονο το περασμένο φθινόπωρο με την οργάνωση που αυτοαποκαλούταν «Η λέσχη των ΚΑΨΕCAYENISTAS». Στην ιδρυτική ανακοίνωσή τους σημείωσαν ότι «κάνουν χρήση της πιο απλής μορφής θερμικής ενέργειας, της φωτιάς, για την καταστροφή πολυτελών αυτοκινήτων σε ένδειξη ταξικής εκδίκησης». «Αφιέρωναν» μάλιστα τη δράση τους στους τρεις προφυλακισμένους και τους έξι καταζητούμενους που κατηγορούνταν για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς». Οι εμπρησμοί συνεχίστηκαν και από άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών με διαφορετικό κάθε φορά όνομα, οι οποίες εξέλιξαν τη μέθοδό τους ως προς τη χρονική διάρκεια του χτυπήματος, γι’ αυτό και πλέον δεν τοποθετούν αυτοσχέδιους μηχανισμούς με γκαζάκια κάτω από τα αυτοκίνητα, αλλά τα περιλούζουν και τα πυρπολούν. Σύμφωνα με την αστυνομία στο πρώτο δίμηνο του 2010 έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα, στην πλειονότητά τους πολυτελή και κρατικά. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, οι εμπρηστικές επιθέσεις των ομάδων στη Θεσσαλονίκη είχαν αυξηθεί κατά τις περιόδους της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και της δίκης αντιεξουσιαστών.

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' : http://www.makthes.gr/