2.7.15

Μετατρέπουμε το δημοψήφισμα της κυβέρνησης σε ένα μεγάλο εργατικό – λαϊκό OΧΙ στη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων


Η Κυριακή 5 Ιούλη θα είναι μια πολύ κρίσιμη ημερομηνία για τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη στην Ελλάδα.
Στην πραγματικότητα, το επίδικο του δημοψηφίσματος -ως προς το πολιτικό αποτέλεσμα που θα παράξει- ξεπερνάει κατά πολύ την αποδοχή ή όχι των μέτρων, την παραμονή στο ευρώ ακόμα και στην ίδια την Ε.Ε. Το αποτέλεσμα θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσα σε ποιο πολιτικό πλαίσιο και μέσα από ποιους πολιτικούς αλλά κυρίως κοινωνικούς συσχετισμούς θα διεξαχθεί η ταξική πάλη από τις 6/7 και μετά.
Στο φόβο που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν οι κυρίαρχοι κύκλοι με τις ουρές στα σούπερ μάρκετ και τα ΑΤΜ, απαντάμε με την ελπίδα της αυτοοργάνωσης και της μαζικής πάλης. Η εισβολή του λαού στις εξελίξεις είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία ώστε το δημοψήφισμα να γίνει, πριν την Κυριακή, στους δρόμους, στις διαδηλώσεις και στις πλατείες. Για να εμποδίσει το “Κολωνάκι του Μένουμε Ευρώπη” να δημιουργήσει κλίμα φόβου και πανικού στο λαό με στόχο να κυριαρχήσει το ναι στους δολοφόνους και εκβιαστές της ΕΕ και το ΔΝΤ. Για να εμποδίσει την κυβέρνηση να μεταφράσει το ηρωικό και μαχητικό ΟΧΙ που χρειάζεται να πει ο λαός μας, σε συμφωνία με νέο μνημόνιο που θα βασίζεται στις μέχρι τώρα κατατεθειμένες προτάσεις της.
Λέμε ένα ξεκάθαρο ΌΧΙ : * Στη συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων και την υποτίμησης του κόσμου της εργασίας. Εδώ και τώρα κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας. * Στην αποπληρωμή του δυσβάσταχτου χρέους. Εδώ και τώρα διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών. * Στην πολιτική της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ και σε κάθε συμφωνία, δανειακή σύμβαση, μνημόνιο λιτότητας (σχέδιο δανειστών, κυβερνητικές προτάσεις). * Στην πολιτική της μόνιμης επιτήρησης και στην υπονόμευση της λαϊκής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

https://athens.indymedia.org/